Terug

Mensen

Het verhaal van Jeremy en Wilco

Maart 2023

Dit zijn Jeremy en Wilco. De heren van het bedrijfsbureau. Beide gaan ze elke dag met veel plezier naar kantoor, een prachtige locatie omringt door groen. Jeremy heeft een dubbelfunctie. Werkvoorbereiding én calculatie van de bouw- en infrawerkzaamheden. Wilco regelt de werkvoorbereiding van onze bouwprojecten

Foto Wilco en Jeremy
logo
Lees meer over de organisatieJeremy: “Ik ben afgestudeerd van de opleiding werktuigbouwkunde. Een opleiding die je misschien in eerste instantie niet meteen zou linken aan werken in de bouw en infra. Maar het kan wel degelijk! Na mijn afstuderen kwam ik in contact met Peek. Er was meteen een klik. En dus besloot ik om hier mijn carrière te beginnen”.

Wilco:” Ik werk ondertussen 7 jaar bij Peek. Een hele tijd al. En ik heb het nog steeds erg naar mijn zin. Ik heb bouwkunde gestudeerd en daarna een aantal jaar gewerkt in de werktuigbouwkunde branche. Toen de bouwbranche 7 jaar geleden weer in positiever daglicht kwam te staan, heb ik gesolliciteerd bij Peek. Waarom Peek? Omdat ik hier word gezien als mens. Niet als nummer. Het familiegevoel is echt aanwezig hier. En dat voelt goed!”

Op de vraag wat er zo leuk is aan hun functie, antwoordden Jeremy en Wilco beide ‘ja het is gewoon een leuke baan’! Maar er zat toch meer achter! Jeremy: “Ik zie écht het resultaat van mijn werk. Als we een project afronden, weet ik dat ik dat gebouw of die weg gecalculeerd heb bijvoorbeeld. Dat is toch mooi? Daarnaast ben ik betrokken van A – Z. Van fundering tot afwerking. Zo maak ik het hele project mee. Dat is prachtig om te zien”. Wilco: “Bij dat laatste sluit ik me aan. Ik ben ook betrokken van het begin tot het eind. En verder past werkvoorbereiding gewoon bij mij. Ik vraag door. Regel dat we niets vergeten en zorg dat zaken goed voorbereid zijn. Dat is mijn werk. En dat vind ik heerlijk om te doen”.


Welke achtergrond sluit eigenlijk goed aan bij bouw en infra? 

Wilco:” Technisch inzicht is het meest belangrijk. De vooropleiding maakt verder niet eens zo heel veel uit. Jeremy:” Ik zeg altijd: Infra is centimeterwerk, bouwkunde is millimeterwerk en werktuigbouwkunde is micrometerwerk. Met mijn opleiding werktuigbouwkunde heb ik geleerd om gedetailleerd te kijken en werken. Micrometerwerk dus. Nu werk ik in de bouw en infra en moet ik groter denken. Dat lukt prima! En verder leer je natuurlijk ook gedurende het werk meer van de branche en het vakgebied.

Wilco: “Peek is eigenlijk gewoon een kleine familie. De deur staat altijd open. Bij iedereen. En de lijntjes zijn kort. Dat werkt fijn. De gezelligheid wordt afgewisseld met hard werken. En natuurlijk doen we ook aan vitaliteit. Op dinsdagmiddag sport een groepje op ons terrein. Een soort bootcamp. Niets is verplicht maar een aantal collega’s sport elke week trouw mee! Het fijne is ook de locatie van het kantoor. We zijn omringt door groen. Dat werkt heerlijk”.