Terug

Mensen

Werken bij Liemers: familie Hagen

Regionale projecten, mooi materieel, vakmanschap en een goede collegiale sfeer. Die facetten maken de Liemers Wegenbouw een fijne plek om te werken volgens Frans, Martin en Mike Hagen. Deze drie familieleden werken al jaren vol trots bij het wegenbouwbedrijf in Duiven.

Familie Hagen
logo
Lees meer over de organisatie

De broers Frans en Martin en hun neef Mike Hagen werken bij de Liemers Wegenbouw. “Eigenlijk moet ik ome Frans en Ome Martin zeggen, maar dat doe ik op de werkvloer natuurlijk niet”, zegt Mike. De mannen zijn opgegroeid in Duiven en wonen allemaal nog steeds in de regio. Ze delen een liefde voor machines. Mike: “Vroeger had mijn opa, de vader van Frans en Martin, een boerderij waar veel tractoren stonden. Toen is die liefde eigenlijk ontstaan”. Frans: “Vroeger stonden we de tractoren ook al samen te poetsen en te wassen, en dat doen we nu nog steeds”.

Frans bestuurt op dit moment een shovel, Martin een kleine kraan en Mike werkt op een grote mobiele kraan. Het hebben van een ‘eigen’ machine vinden de mannen fijn aan hun bedrijf. Ze zorgen er dan ook goed voor en poetsen deze elke dag. Een doekje erover heen, de machine afspoelen en het tapijt uitkloppen. Ze zijn echt trots op hun machine. 

We zijn allemaal vakmensen en samen met de uitvoerders proberen we de beste kwaliteit te leveren voor de opdrachtgever.

Frans Hagen

Bij de Liemers Wegenbouw staat iedereen voor kwaliteit. Dat vinden Frans, Martin en Mike erg mooi. “We zijn allemaal vakmensen en samen met de uitvoerders proberen we de beste kwaliteit te leveren voor de opdrachtgever”. De mannen merken dat ze gehoord worden door de uitvoerders en dat hun inbreng gewaardeerd wordt. Ook dat vinden zij prettig werken.

Van alle medewerkers is Frans met 42 dienstjaren het langst werkzaam bij de Liemers. Hij was ook een van de eerste medewerkers in vaste dienst. Zijn verhaal? De vader van de vorige eigenaar van de Liemers had een stuk land tegenover de vader van Frans en Martin. Daarop bleek zijn zoon een bedrijf te zijn begonnen: Liemers Infragroep (later Liemers Wegenbouw). Frans zocht werk en startte meteen bij dit bedrijf. Acht jaar later kwam Martin erbij. Martin was eerst elders werkzaam als machinist, echter toen de Liemers een machinist zocht, droeg Frans Martin aan. Mike kwam nog weer vier jaar later. Hij stond op het punt elders te starten, maar kreeg een aanbieding van de Liemers Wegenbouw. De maandag erop begon hij tot grote verrassing van Frans en Martin. Die wisten van niets!

Naast Frans, Martin en Mike werkten nog twee broers van Frans en Martin en twee zoons van Mike bij Liemers. Ook een zwager was er enige tijd werkzaam. De overname door familiebedrijf ReintenInfra betekende dan ook geen grote verandering qua cultuur. Als familieleden werken ze goed samen en weten ze wat ze aan elkaar hebben. Dat is niet anders nu ze bij ReintenInfra zijn aangesloten.

Op de vraag wat het leukste project was antwoordde Frans: “Ik heb alleen maar leuke herinneringen!”. Daar zijn Martin en Mike het mee eens. Bijzondere projecten zijn de projecten waarvan je van te voren niet verwacht dat het zo leuk zou worden. “Zo hebben we een keer een werk gedaan in een buurt waar ze zo blij met ons waren dat we koffie, saucijzenbroodjes, koeken en zelfs een pannetje met kippenpoten kregen!”

Buiten werktijd doen Frans, Martin en Mike niet veel samen. Behalve eind augustus. Dan nemen ze alledrie een paar dagen vrij, want dan is de kermis van Duiven. Mike: “Dat is wel grappig want één keer per jaar staan drie dagen al onze machines stil. Dan lopen we mee met de schutterij, achter de harmonie aan”.

We zijn allemaal vakmensen en samen leveren we de beste kwaliteit voor de opdrachtgever

Mike Hagen