Terug

Mensen

Maak kennis met Thijs. Onze werkvoorbereider in opleiding.

Werken en leren. Volgens Thijs is dit de ideale combinatie om kennis te maken met ons vak. Maar waarom bij Liemers en wat maakt dit werk zo mooi? Tijd voor wat vragen aan Thijs.

Thijsbos
logo
Lees meer over de organisatie

Vertel Thijs, waarom Liemers?

“Die vraag is niet zo moeilijk. Mijn vader, Erik Bos, werkt voor Dostal en zodoende kwam ik bij ReintenInfra terecht. Mijn eerste weken heb ik meegelopen bij Dostal op het project asfaltonderhoud in Deventer. Hier liep ik mee met Maik en Joost in de uitvoering maar ook in de werkvoorbereiding. En hier leer je juist veel van. Nu zit ik bij Liemers en loop ik mee bij de werkvoorbereiding.” 

De theorie leren op school en daarna in praktijk in de uitvoering, dat maakt het werken en leren interessant!

vertelt Thijs trots

Waarom de wegenbouw?

“Ik ben vier jaar lang hovenier geweest. En van mezelf wist ik dat ik meer kan. Dus heb ik besloten weer een opleiding te volgen. Maar dan wel BBL, zodat ik de theorie in de praktijk kan brengen. Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik voor deze keuze ben gegaan.”

Welke opleiding volg je?

“Ik zit in het eerste jaar van de opleiding uitvoerder in de Bouw en Infra op het Soma College. De opleiding duurt twee jaar. In het eerste jaar ga je echt in op de voorbereiding en werkvoorbereiding. Het tweede jaar leer je alles over de uitvoering en neem je uiteraard de kennis mee van het eerste jaar. Het leuke is dat ik volgend jaar de uitvoering mag doen van het project dat ik straks ga voorbereiden!”

Thijs

Wat maakt het werken bij Liemers leuk?

“Die vraag is simpel: het is gewoon een gezellige en leuke club! Ik krijg hier veel tijd en begeleiding om te leren. Ook hangt er een heel fijne sfeer op kantoor. Ik kan het iedereen aanraden.”

Heb je nog een tip voor je toekomstige collega's?

“Als je twijfelt over je huidige opleiding of baan en op zoek bent naar werk met veel afwisseling en uitdaging, kies dan voor de wegenbouw. Maak de keuze die ik vorig jaar ook heb gemaakt, succes gegarandeerd ;).”