Terug

Mensen

Het verhaal van Tycho

De liefde voor het vak. Is er bij Tycho met de paplepel ingegoten!

Tycho portret
logo
Lees meer over de organisatie

Aangenaam. Dit is Tycho!

Tycho is leerling bij Infravak én werkt als vakman GWW bij ons. Mooi he? Tycho: “Thuis ben ik opgegroeid met het vak. Mijn vader is stratenmaker en vroeger ging ik vaak met hem mee op pad. Ik zag het altijd als een hobby. Zo is de liefde voor wegenbouw eigenlijk met de paplepel ingegoten.

En omdat mijn liefde zo groot was volg ik nu de opleiding vakman GWW bij Infravak. Hoe mijn week eruit ziet? Ik ben vier of vijf dagen aan het werk bij Liemers en één keer per twee weken ben ik in Holten om lessen te volgen. De leukste lessen vind ik de praktijklessen in de praktijkhal. Dan leer je echt het vak. Bochten uitzetten, straatwerk, pvc buizen leggen en bermen afwerken bijvoorbeeld. Maar ook krijg ik vakken als maatschappijleer en Nederlands en rekenen.

Tycho aan het werk

Trots op het vak

Achterom kijken en trots zijn op het resultaat. Dát maakt dit vak zo mooi. Maar ook het feit dat je altijd op verschillende plekken werkt. Zo leer ik dit stukje van Nederland steeds beter kennen! Tycho: "Op dit moment ben ik elke dag te vinden in Veenendaal. Daar doe ik allerlei taken, heel afwisselend. Maar toch merk ik dat ik straten maken het mooiste vak vind. Later wil ik dan ook stratenmaker worden. Of leren om een trekker of vrachtwagen te besturen. Dat kan ook. Ik zie wel wat er op mijn pad komt”