Terug

Kennismaken met werkvoorbereider Robin

juli 2023


Als werkvoorbereider hele dagen binnen zitten? Bij ons in Almere niet. Juist als werkvoorbereider ben je veel op pad. Natuurlijk combineer je dit met je kantoortaken. Maar ook jij bent veel buiten te vinden. Hoe dat zit? Dat vertelt werkvoorbereider Robin graag.

Ons gezellige team in Almere
logo
Lees meer over de organisatie

Samenwerken in een dynamische omgeving

Robin: “Ik werk nu al 2,5 jaar met veel plezier bij Dusseldorp in Almere. Een dynamische functie, waarbij ik vanaf het begin betrokken ben bij het project. En dat is fijn. Zo zijn er minder ad hoc zaken en zitten we vanaf het begin op één lijn met de opdrachtgever en de betrokken partijen. We werken in de gemeente Almere voornamelijk met bouwteams. Dat betekent dat we meedenken met de gemeente. We geven advies, bespreken alternatieven en zijn klantgericht. Een intensieve samenwerking. Dat zeker. En met prachtig resultaat!"

Werkvoorbereiding met oog voor duurzaamheid

"Tijdens de voorbereiding ben ik veel buiten te vinden. Dan loop ik, samen met de opdrachtgever, rond in de buurt en proef wat er leeft. Wat zijn de mogelijkheden? Is er ruimte voor meer groen? Of moeten er juist meer parkeerplekken bij? Op deze manier maken we samen een plan voor de wijk. Vervolgens ben ik verantwoordelijk voor de notulen, bewaak ik de voortgang en denk ik mee over knelpunten en alternatieven. Bijvoorbeeld over welke materiaalsoorten er worden toegepast. Uiteraard altijd met een blik op duurzaamheid. Zo hebben we laatst 85% van een project hergebruikt. En natuurlijk houd ik me bezig met andere taken van de werkvoorbereiding. Zoals het bestellen van materialen, het maken van planningen en het opstellen van inkoopcontracten."

Proeven wat er leeft in de buurt

Tijdens de voorbereiding ben ik veel buiten te vinden. Dan loop ik, samen met de opdrachtgever, rond in de buurt en proef wat er leeft.

Robin Kruit

Robin Kruit

Op zoek naar versterking

Het team in Almere bestaat uit zowel ervaren vakmensen als frisse starters. Robin: "Een goede combinatie als je het mij vraagt. Enkelen ademen de cultuur van Dusseldorp zelfs. Hoe ik het team zou omschrijven? Vriendelijk en enthousiast. Op bedrijfsfeestjes zoeken we elkaar altijd op en natuurlijk is er ook tijdens werk altijd tijd voor een praatje en een grapje. Af en toe mag het zakelijke sfeertje er af. Want waar gewerkt wordt, moet gelachen worden! Uiteraard zijn er ook genoeg doorgroeimogelijkheden bij Dusseldorp. Mijn ambitie is projectleider. Eerst wil ik (nog) meer kennis en kunde opdoen als werkvoorbereider. En genieten en leren van deze super leuke functie!”


Kom jij Robin versterken op de werkvoorbereiding in Almere? Klik hier voor de vacaturetekst.

Groene inrichting Regenboogbuurt Almere