Terug

Mensen

Werken bij van Wijk: familie Castein

Maart 2022


Bij enquêtes naar aantrekkelijke banen en werkomgevingen, scoort afwisselend werk steevast hoog. Mensen zoeken variatie in hun werk. En daar hoef je echt niet vaak voor van baan te veranderen. Vader René en zoon Dimitri hebben zo’n afwisselende baan gevonden. In dezelfde sector en bij dezelfde werkgever ook nog eens.

Familie Castein
logo
Lees meer over de organisatie

Sinds 1998 zijn René en Van Wijk onafscheidelijk

René heeft een lange loopbaan bij Van Wijk. Hij is in 1998 begonnen als grondwerker. Dat heeft hij ook het langst gedaan. Hij heeft ze allemaal wel eens aangelegd: betonriool, diepriool, drukriool, persriool en hij was betrokken bij nieuwbouw én renovatie. “Ik deed de voorbereidingen, het straatwerk en de aanleg van het riool. Alles wat nieuw en anders is, is immers leuk en vooral ook leerzaam. Op die manier word je een allround vakman.” Toen een planner wegviel op de materieelwerf van Van Wijk, werd René gevraagd het tijdelijk van hem over te nemen. Hij hoefde dan ook niet lang na te denken. De werf werd steeds groter en sindsdien werkt hij fulltime als werfbeheerder.Net als zijn vader is Dimitri als grondwerker gestart. En ook hij werkte aan rioleringen. Hij komt al van jongs af aan bij Van Wijk. Jarenlang ging hij elke zaterdag met zijn vader mee en uiteindelijk is hij in 2005 stage gaan lopen en daarna als 16-jarige ook meteen in dienst gegaan bij Van Wijk. Ook Dimitri vindt het belangrijk om te blijven leren en heeft de les van zijn vader goed in zijn oren geknoopt: “Je bent nooit te dom om te leren en alles wat je doet maakt je een ervaring rijker”. Na zijn indiensttreding heeft Dimitri dan ook diverse Grond- en Wegenbouw cursussen gevolgd.

De afwisseling maakt het elke dag weer even leuk.

Dimitri

Dimitri en René zitten goed op hun plek bij Van Wijk. Rene: ‘’Als ik om 6 uur ‘s ochtends aankom op de werf, weet ik nooit wat ik die dag weer kan verwachten. De afwisseling maakt het elke dag weer even leuk’’. Ook Dimitri vertelt: ‘’Elke klus is anders, daarom zal het nooit vervelen’’.Buiten het werk hebben ze hele andere interesses. René tuiniert graag terwijl Dimitri er graag op uit trekt met een metaaldetector. Wanneer Dimitri bij zijn vader gaat eten is het daarom extra leuk om van elkaar te horen wat ze hebben meegemaakt op de werkvloer. Voor de toekomst hopen ze beide lekker aan het werk te kunnen blijven bij Van Wijk en vooral voortdurend te blijven leren!