Terug

Mensen

Werken bij TWW: familie Zwaferink

Juli 2021


Natuurlijk gaat het er uiteindelijk om dat het door de opdrachtgever beoogde resultaat wordt bereikt. Maar vaak blijkt de weg naar het einddoel toe bevrediging te bieden aan de medewerkers van de bedrijven van ReintenInfra: het vakmanschap waarmee zaken worden aangepakt, het teamwerk waarin het project wordt gerealiseerd en de gezelligheid op zijn tijd. Een goed proces maakt ook trots op het eindresultaat.

Familie zwaferink
logo
Lees meer over de organisatie

De broers Jos en Paul Zwaferink zijn allebei al meer dan 30 jaar werkzaam bij TWW. Paul: “Als jonge knaap van 17 jaar ben ik gekomen en ik ben zo meegegroeid. Destijds was de adjunct directeur onze buurman. Na een gesprek met hem, heb ik gesolliciteerd. In de beginjaren heb ik van alles gedaan. Nu ben ik grondwerker. Als je het vak kent, is het makkelijk en simpel. Ik heb nog nooit een dag met tegenzin gewerkt.”

Jos: “Bij mij ging het anders. Ik werkte eerst in de tuinbouw, maar ik ben 32 jaar geleden geswitcht naar TWW. Ik heb een opleiding gedaan en ging zo aan de slag. Het mooie aan grondwerk is dat je altijd in teamverband werkt. Zowel met de kraanmachinist als een andere grondwerker. Samen ga je voor de klus. En als de kraanmachinist geen machinaal werkt heeft, helpt hij mij een handje.”

Naast Jos en Paul werkt ook Chiel Zwaferink bij TWW. Hij is de zoon van Jos. Chiel: “Mijn doel is om uitvoerder te worden en als het kan bij TWW. Om praktijkervaring op te doen loop ik hier nu stage. Ik werk nu met de projecten van Negam en TWW mee en leer veel. Mocht ik er echt niet uitkomen dan vraag mijn vader om een advies of een tip, maar het liefst los ik het zelf op. Daar leer ik juist van.”

Jos en Chiel zwaferink

Jos: “TWW is in de afgelopen jaren flink gegroeid. En dat heeft zo zijn voordelen er is meer materieel beschikbaar en je hebt meer kennis rondlopen in het veld. En je ziet ons natuurlijk overal! Op bijna iedere hoek van de straat zie ik wel een werk van ons”. Paul: “We zijn bij ReintenInfra goed in ons werk, maar ook in de feestjes. We pakken dit met z’n allen goed op en maken er een gezellig feest van.”

We zijn tevreden mensen. Als je technisch inzicht hebt en dat koppelt aan plezier in je werk, kom je een heel eind! 

Jos en Paul Zwaferink

Neem contact op met Miranda Metternich