Terug

Mensen

Werken en leren bij Dostal: Sem Vos

Sem Vos
logo
Lees meer over de organisatie

Sem: “Ik wil altijd al kraanmachinist worden. Na het afronden van mijn vmbo ben ik daarom ook naar InfraVak gegaan. Daar volg ik de opleiding vakman gww niveau 2. Vanaf het eerste leerjaar moest ik op zoek naar een leerbedrijf. Het gesprek bij Dostal met Erwin de Bruin was meteen leuk. En er was gelijk een klik. Ook was ik meteen enthousiast over het bedrijf en de projecten. De keuze voor een leerbedrijf was dus makkelijk gemaakt.

Sem werkt bij de projecten in Arnhem

Hoe mijn week eruit ziet? Ik ga ongeveer één keer per week naar school. De wintermaanden wat vaker dan de zomermaanden. Op school leer ik de werkzaamheden die ik buiten doe. Ook krijg ik vakken zoals rekenen en Nederlands en loopbaan- en burgerschap. De andere dagen in de week werk ik op het project van Dostal in Arnhem. Daar mag ik meelopen als volledig collega. Asfalt reparaties. Reconstructies. En ook rioleringen. Dostal is een fijn leerbedrijf. Ik krijg uitleg over de werkzaamheden en mag daarna zelf aan de slag. Heb ik vragen? Dan is mijn leermeester altijd in de buurt.

Groepsfoto Arnhem

Het grondwerk bevalt me goed. Mijn wens om kraanmachinist te worden is er nog steeds. Maar ik kan het leuke team van Dostal niet missen. Daarom blijf ik hier nog even hangen.

Sem Vos