Terug

Mensen

Maak kennis met onze uitvoerder Wouter

Mei 2024

Ik word uitvoerder. Je hoort het veel civiel technische studenten zeggen. Maar wat maakt het vak uitvoerder zijn nou zo mooi? En waarom bij Dostal? Tijd om in gesprek te gaan met één van onze uitvoerders: Wouter Grooters.

Wouter Grooters
logo
Lees meer over de organisatie

Vertel Wouter, wat doe jij als uitvoerder?

“Ik zorg er eigenlijk voor dat het hele project van begin tot eind soepel verloopt. Zowel voor onze grondwerkers en kraanmachinisten als voor onze opdrachtgevers. Maar ik zorg er ook voor dat het project volgens planning verloopt. Ik ben de spin in het web. Zo was ik vanochtend eerst in de Spijkerbuurt te vinden en heb ik met het team doorgelopen wat we vandaag klaarmaken. Vervolgens heb ik met Erwin de Bruin (projectleider) en Matthijs Bosman (werkvoorbereider) de planning doorgenomen voor de komende tijd. Wat moeten we inkopen en welke werkwijze hanteren we? Nu zit ik hier met jou (voor de slimme lezers; communicatieadviseur Esther Denneboom) en straks ga ik weer naar het team. Kijken hoe het loopt.”


En morgen? “Dan ziet mijn dag er weer anders uit. Soms komt het voor dat we bij een rioolconstructie onverwachts een kabel of leiding raken. Of dat we een oud stuk riool tegen komen dat niet op de tekening staat maar ook niet bekend is bij de opdrachtgever. In dit geval gemeente Arnhem. Maar omdat wij als Dostal ook het dagelijks onderhoud hebben in gemeente Arnhem hebben wij veel contact met rioolbeheer. En op die manier schakelen we snel tussen de verschillende disciplines van de gemeente en hebben wij snel een oplossing!”

“Ieder werk heeft zijn charme. En dat maakt dit vak mooi!” 

Vertelt wouter met een trotse lach op zijn gezicht

Ahá! En waarom Dostal?

“Ja dat is geen bijzonder verhaal. Ik heb met Herman een gesprek gehad en hij vroeg mij of ik bij Dostal of TWW wilde werken en ik koos voor Dostal. Vervolgens heb ik een gesprek met Henk gehad en kon ik aan de slag voor Dostal!"

En als je nu kijkt naar Dostal wat maakt het werken hier zo mooi? “We zijn een mooie club bij elkaar en maken mooie werken. En Dostal heeft alles te bieden. Van Rijkswaterstaat projecten tot reconstructies in Arnhem, Apeldoorn of Doetinchem. Zelf ben ik blij met mijn plek in Arnhem.”

Wat maakt het werken in Arnhem mooi?

“Team Arnhem heeft iets moois: we leren elkaar niet alleen persoonlijk goed kennen, maar we werken ook samen aan projecten. Als er iets misgaat, lossen we het samen op. Dat gevoel van saamhorigheid en wilsbereidheid is echt fijn. En dan kijk je met z’n allen tevreden terug op een project. En dat vieren we uiteraard!”

Welke projecten heb je de afgelopen jaren gerealiseerd?

“In het begin was ik assistent uitvoerder. Ik heb toen met Joost van Tongeren en Wouter Bannink meegelopen op de asfaltwerken. Eén project daarvan was het groot onderhoud van de N319. Inmiddels ben ik nu uitvoerder in Arnhem en omgeving. Vanaf heb begin ben ik betrokken bij de reconstructie van de Spijkerbuurt. En dat is wel echt gaaf. Want wanneer ik nu door de wijk rijdt denk ik: ja dit hebben wij gedaan en dat hebben we gedaan. Dat is mooi. Je ziet een wijk veranderen van begin tot eind."

Eén ding is zeker. Wouter zit op zijn plek bij Dostal. Ben jij ook enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal? Bekijk onze vacatures eens.

Arnhem Spijkerbuurt